Strategie

Hotel Astoria De Haan - hotelmarketing

Bereik meer gasten: versterk je hotelmarketing over het hele gastentraject

We hoeven het je niet te vertellen: er heerst hevige concurrentie op de hotelmarkt. Met een sterke hotelmarketingstrategie kan je je afzetten tegen de concurrentie en meer gasten naar je zaak trekken. In dit artikel geven we je een aantal concrete hotelmarketingtips voor elke fase van het gasttraject.

Directe boekingsprijs in de kijker met onze Ratebox!

Zet je directe boekingsprijs in de kijker dankzij onze Ratebox

Als hoteleigenaar of manager zal je altijd proberen om zo weinig mogelijk commissie te betalen, dus je zal proberen om zoveel mogelijk directe boekingen te genereren. De websitebezoeker moet direct overtuigd zijn van de voordelen om direct te boeken. De perfecte manier om je voordelen uit te lichten is een prijsvergelijkingstool (Ratebox). Deze box verschijnt op je home pagina en toont zowel je directe prijs als die van andere boekingskanalen.

Hotelgasten met smartphone

Gastencommunicatie: ga voor een omnichannel strategie

Tegenwoordig verwachten reizigers meer dan een droge boekingsbevestiging en incheckmelding. Meerdere touchpoints hebben bij elke stap in het gasttraject is de nieuwe norm, d.w.z. vóór aankomst, tijdens het verblijf en erna. Ontdek hoe je een succesvolle communicatiestrategie kan opzetten voor een betere gastervaring en meer winst!

Hoteliers helpen om de juiste OTA's te kiezen

De top 10 beste Online Travel Agencies (OTA’s) voor jouw hotel

Je hotelkamers aanbieden via meerdere Online Travel Agencies is de manier bij uitstek om meer boekingen te genereren en een stabiele bezettingsgraad te bereiken. Ondanks hun soms pittige commissies kan je er als hotel niet omheen. Er bestaan tal van OTA's waaruit je kan kiezen, elk met hun unieke voordelen en doelgroepen. In dit artikel lichten wij onze top 10 uit.

Hotelier die een overboeking ontvangt

Hoe voorkom je overboeking in je hotel?

Krijg je geregeld te maken met overboekingen in je hotel? Dan komt dat misschien doordat je handmatig reserveringen bijhoudt en beschikbaarheden bijwerkt op je boekingskanalen. Overboeking is niet alleen nadelig voor de gastervaring, maar je personeel verliest ook tijd met het plegen van telefoontjes en het proberen op te lossen van het probleem. Dus, wat kan je ertegen ondernemen?

Eenvoudig en efficiënt rate management

Maak jouw hotel rate management efficiënter

Altijd dezelfde kamerprijzen aanhouden mag dan wel gemakkelijk zijn, het is allesbehalve een winstgevende aanpak in de huidige al te verzadigde markt. Hoteliers moeten een flexibele prijsstrategie aannemen om meer inkomsten te genereren en tegelijkertijd een goede bezettingsgraad te handhaven. In dit artikel bespreken we hoe je dit voor elkaar krijgt zonder in het werk te verdrinken.

hotel in België

De Belgische hotelsector na corona: een paar belangrijke trends

Voor de hele horecasector is het ontzettend zwaar geweest om de schade veroorzaakt door de pandemie te boven te komen. Onze partner OTA insight heeft de Belgische markt onder de loep genomen om met jou de belangrijkste inzichten rond de vraag naar en prijszetting van hotels te delen.

Hotel revenue meeting

IFHG deelt 7 doeltreffende tips om jouw revenue management te verbeteren

Het is november! Voor veel hotels is november de start van het laagseizoen. Er reizen minder mensen en het congresseizoen loopt ten einde. Hoewel de inkomsten dalen, is het ook een uitstekend moment om de prestaties van de afgelopen zomer te evalueren en plannen te maken voor het komende jaar.

RevControl revenue management made easy

Revenue Management made easy: 3 tips van de experts van RevControl

Heb jij de controle over je kamerprijzen? Ben je overtuigd dat je prijsintegriteit goed staat en gebruik je de beschikbare oplossingen tot het volle potentieel? Met een sterk stijgende vraag in reizen en een hoog volume in last-minute reserveringen, is controle hebben over je revenue management strategie – de juiste kamerprijs, op het juiste moment op de juiste distributiekanalen – belangrijker dan ooit.