#1 Optimaliseer je prijsstrategie met seizoensgebonden prijzen & tariefplannen

Het hanteren van seizoensgebonden prijzen betekent dat je je tarieven afstemt op de veranderende vraag doorheen het jaar. Seasonal pricing kan gelinkt zijn aan seizoenen of maanden, maar ook aan specifieke dagen of weekends. Vinden er binnenkort evenementen of verlengde weekends plaats? Zo ja, vergeet dan ook niet om de minimale verblijfsduur aan te passen. In Cubilis kan je zelf een hoogseizoen, middenseizoen en laagseizoen instellen. Aangezien veel reizigers momenteel last-minute op zoek zijn naar een accommodatie, is het een goed idee om je prijzen voor de komende maanden te controleren. Zorg ervoor dat je deze instellingen voor het komende jaar vervolledigt, om lang genoeg op voorhand boekbaar te zijn.  

Naast je seizoenstarieven, laat Cubilis je ook toe om tal van andere tariefplannen aan te maken met specifieke restricties. Zet bijvoorbeeld een last-minute tariefplan op dat pas vanaf een bepaald aantal dagen voor aankomst geboekt kan worden. Met behulp van de businessmodule kan je ook voor bedrijven heel gemakkelijk een speciaal tariefplan (met inlogcode) creëren. Een zeer handige functie in Cubilis is dat je vrij kan kiezen welke tariefplannen je beschikbaar stelt op welke OTA's en in je eigen boekingsmodule.

Cubilis tariefplannen
Cubilis tariefplannen

#2 Stel originele pakketten samen

Speel in op de toenemende behoefte aan comfort en beleving bij reizigers door originele arrangementen aan te bieden. Breid een standaard overnachting uit met bijvoorbeeld een lunchpakket om mee te nemen, fietsverhuur, een boottocht of restaurantbezoek. Dit is een uitstekende manier om je RevPAR te verhogen. Wij raden aan om je pakketten samen te stellen in de vorm van tariefplannen in Cubilis. Zo heb je de meeste instellingsmogelijkheden en flexibiliteit. Zet de arrangementen in de kijker op je website en maak ze nog aantrekkelijker door uitnodigende foto's, pakkende beschrijvingen en een ‘boek nu’ knop toe te voegen.

#3 Bied interessante extra's en promoties

Wil je die laatste beschikbare kamers deze zomer verhuurd krijgen? Overtuig last-minuteboekers door een tijdelijke zomeraanbieding te lanceren. Als je de Cubilis Booking Engine gebruikt, kan je een kortingscode aanmaken en promoten die geldig is op bepaalde tariefplannen, zoals je zelf kiest. Je kan er zelfs een specifiek tariefplan voor opzetten dat enkel zichtbaar wordt nadat een websitebezoeker de code heeft ingegeven. Indien nodig, kan je een limiet instellen voor het aantal keren dat dit tariefplan verkocht kan worden.  

Het toevoegen van interessante extra's aan je boekingsmodule die OTA's niet aanbieden (bijv. parkeergelegenheid, een fles champagne, fietsverhuur ...) vormt de ideale upsell-gelegenheid en kan je helpen meer directe boekingen te krijgen. Goed om weten: Cubilis geeft je ook de mogelijkheid om bepaalde extra's enkel in het weekend of op specifieke dagen aan te bieden.  

#4 Benut jouw gratis Ratebox prijsvergelijkingstool

Maak jij al optimaal gebruik van de Ratebox-widget? Deze prijsvergelijkingstool is ontworpen om je rechtstreekse reserveringen te verhogen door potentiële klanten aan te moedigen om via je website te boeken. Het pop-upvenster verschijnt op je homepage en biedt bezoekers een duidelijke vergelijking van de prijzen op verschillende boekingskanalen voor de reisdata die ze hebben opgegeven. Het zet je directe boekingstarief - meestal de meest gunstige optie - in de verf met een opvallende 'boek nu' knop.  

Naast je voordeligere directe boekingstarief kan je nog drie extra voordelen van rechtstreeks boeken tonen in de Ratebox. Populaire bijkomende voordelen onder gasten zijn bijvoorbeeld een gratis baby- of kinderbedje, flexibele annulering en vroege check-in of late check-out. Als je gasten naar je restaurant wil trekken, kan je ze een gratis welkomstdrankje aanbieden. Vergeet niet om het design van de Ratebox te personaliseren in lijn met de rest van je website. Deze widget is gratis voor alle Cubilis Booking Engine gebruikers.

Cubilis Ratebox
Cubilis Ratebox

Heb je nog vragen over deze of andere Cubilis functionaliteiten?

Aarzel niet om ons te contacteren via onderstaand formulier. Wij helpen je graag om het maximum uit je Cubilis-abonnement te halen!